Piept de curcan cu sos alb. Un deliciu culinar

11 iulie 2018   Altele

O reţetă pe care o poţi găti la mesele festive, sau pentru un prânz special în doi. Se face repede şi este extrem de gustoasă.

Iată de ce ai nevoie pentru reţeta de piept de curcan cu sos alb:

1 piept curcan 400 g ciuperci 2 linguri de făină 1 ceapă 100 g unt pătrunjel 400 ml lapte

Pieptul de curcan se spală şi se taie cubuleţe destul de mici. Se condimentează cu sare şi piper, se pun într-o tavă, se ung cu unt şi câţiva stropi de apă şi se dă la cuptor până ce carnea devine rumenă.

Într-o cratiţă, se pune restul de unt şi ciupercile, apoi făina, amestecând bine pentru ca sosul să nu aibă cocoloaşe. Se toarnă laptele şi se lasă pe foc până ce sosul s-a îngroşat.

Se adaugă sare şi piper şi se toarnă peste pieptul de curcan, apoi se mai dă câteva minute la cuptor.

Adaugă pătrunjel şi masa este gata.

Mai multe