Piept de curcan în sos de usturoi
Dacă o prepari corect, carnea de curcan poate fi foarte fragedă. Iată cum să găteşti pieptul de curcan în sos de usturoi.
De ce ai nevoie pentru piept de curcan
2,5-3 kg pulpe de curcan
sare
piper
rozmarin
cimbru
16 căţei de usturoi
150 g unt
Cum se face pieptul de curcan
Scoţi pieptul de curcan la temperatura camerei cu 45 de minute înainte să-l prepari. Dai drumul la cuptor şi coci 14 căţei de usturoi până când se înmoaie. Îi pasezi şi-i amesteci cu untul moale, apoi adaugi sare, piper, rozmarin şi cimbru, după gust. Ungi bine pieptul cu această pastă şi-l aşezi în tavă împreună cu restul de căţei de usturoi feliaţi şi pasta de unt rămasă.
Acoperi tava cu o folie şi ţii carnea la cuptor aproximativ 2 ore. Dai folia la o parte şi laşi carnea să se rumenească.