Piept de curcan la cuptor

18 noiembrie 2016   Altele

În weekend ai mai mult timp să prepari reţete mai elaborate, cum este şi acest piept de curcan la cuptor, aromat cu usturoi şi alte condimente. La această reţetă este important să prepari curcanul la foc mic pentru a se pătrunde la interior, iar la exterior să aibă o crustă crocantă.

De ce ai nevoie pentru piept de curcan la cuptor

1 căpăţână la usturoi

ulei de floarea soarelui

sare

piper

2 linguri unt

1, 5 kg piept de curcan

½ lingură pudră de ardei

cimbru, după gust

Cum se prepară piept de curcan la cuptor

Dai drumul la cuptor. Stropeşti căpăţâna de usturoi cu ulei şi o condimentezi cu sare şi piper după gust. O înfăşori în folie şi o ţii la cuptor 45-50 de minute. După ce s-a răcorit, descojeşti usturoiul şi-l pasezi cu furculiţa.

Amesteci piureul de usturoi cu untul, sare şi piper. Dai deoparte o lingură de pastă, iar cu restul ungi pieptul de curcan. Aşezi pieptul într-o tavă şi presari peste el pudră de ardei iute şi cimbru. Îl acoperi cu o folie şi-l dai la cuptor aproximativ o oră. Scoţi folia şi înfigi o furculiţă în carne. Dacă intră fără mult efort mai ţii pieptul la cuptor alte 30 de minute, fără să fie acoperit, pentru a se rumeni. Tot acum, îl ungi cu pasta de usturoi păstrată. Dacă pieptul este prea tare îl mai ţii la cuptor acoperit.

carne

Sursa http://thecozyapron.com

http://thecozyapron.com

Cea mai bună ruladă de curcan

Cea mai bună ruladă de curcan

Ruladă din carne de pasăre

Ruladă din carne de pasăre

Ruladă din carne tocată cu ouă

Ruladă din carne tocată cu ouă

Mai multe