Piept de curcan pane în crustă de migdale

5 ianuarie 2016   Altele

Migdalele sunt bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi fibre. Ele contribuie la menţinerea unui nivel sănătos al colesterolului, la remineralizarea oaselor. Profităm de aceste fructe oleaginoase şi preparăm o porţie zdravănă de piept de curcan pane în crustă de migdale.

Piept de curcan pane in crustă de migdale - Ingrediente (4 porţii)

300 g file din piept de curcan 2 ouă 125 g făină 200 g migdale tocate 150 g iaurt 2 linguri smântână zeama de la o lămâie 1 ardei galben 1 ardei roşu 8 roşii cherry 250 g salată verde 2 linguri oţet 3 linguri ulei sare piper

Piept de curcan pane in crustă de migdale - Cum se prepară

Se taie pieptul de curcan bucăţi cu grosimea de 1-2 cm. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să stea la rece 15-20 de minute. Se trec bucăţile de carne prin făină şi prin ou bătut, iar în final, prin migdale tocate. Se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi, până se rumenesc frumos. Se prepară sosul, amestecând iaurtul, smântâna şi zeama de lămâie. Se adaugă sare şi piper, după gust.

Separat, se prepară o garnitură din frunze de salată verde, ardei gras tăiat fâşii, roşii tăiate în două şi se asezonează cu un sos vinegretă preparat din ulei, oţet, sare şi piper.

Mai multe