Piept de pui cu sos de caşcaval

17 martie 2016   Altele

Cea mai frumoasă cină romantică poate fi această reţetă de piept de pui cu sos de caşcaval. Jumătatea ta se va simţi cu siguranţă răsfăţată şi va fi cucerită de îndemânarea ta culinară şi gusturile combinate într-un fel de mâncare perfect.

Piept de pui cu sos de caşcaval - Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui mare 500 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 2 linguri unt 150 g caşcaval 1 praf nucşoară 150 g ciuperci de pădure conservate sare piper

Piept de pui cu sos de caşcaval - Cum se prepară

Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald.

Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor.

Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.

Mai multe