Piept de pui cu sos de muştar

13 aprilie 2018   Altele

Dacă vă e mai simplu să gătiţi ceva cu pui şi nu ştiţi exact ce, încercaţi această reţetă.

Ingrediente (6 porţii)

1 piept de pui dezosat zeama de la 2 lămâi piper sare 2 linguri ulei ¼ cană unt 2/3 cană ceapă verde tocată 150 g bacon 2 căţei usturoi, pisaţi 1 cană vin alb sec 8 ciuperci feliate 1 1/3 cană supă de pui cimbru proaspăt, după gust ½ cană smântână lichidă 2 linguri făină 2 linguri muştar 8 castraveţi cornişon muraţi, tăiaţi felii

Mod de preparare

Într-un vas mare, amesteci carnea cu zeama de lămâie. Laşi deoparte 20 de minute, apoi acoperi sau laşi în figider 3 ore. Cu un şervet de bucătărie, tamponezi pieptul, apoi presari sare şi piper, după gust şi îl împănezi cu bucăţele de bacon, apoi îl strângi, îl înfăşori în restul feliilor de bacon şi îl legi sau îl prinzi cu scobitori.

Într-o tigaie mare, încingi uleiul şi o lingură de unt, la foc potrivit. Aşezi pieptul de pui, rumeneşti pe ambele părţi. Îl scoţi pe o farfurie şi scurgi grăsimea din tigaie. Aşezi rulada într-o tavă.

Adaugi restul de unt în tigaie şi sotezi ceapa verde şi usturoiul, 2-3 minute. Torni vinul şi presari puţină sare. Adaugi ciupercile, supa şi cimbrul şi răstorni amestecul peste carnea din tavă. Laşi în cuptorul încins, la temperatura medie, 45 de minute.

Combini smântâna cu făina şi ţii pe foc mediu, 3 minute, amestecând încontinuu. Încorporezi muştarul şi castraveciorii şi amesteci. Torni peste bucăţile de carne calde, atunci când le serveşti. Ornezi cu cimbru proaspăt.

foto: profimedia

Mai multe