Piept de pui la grătar cu broccoli
Ştim, broccoli nue ste chiar pe gustul multora, dar ne-a venit ideea unei astfel de combinaţii, de piept de pui la grătar cu broccoli, şi vrem să v-o propunem şi vouă. Nu uita că, broccoli nu-şi va schimba culoarea verde după fierbere dacă-l pui imediat într-un vas cu apă rece.
Piept de pui la grătar cu broccoli - Ingrediente (2 porţii)
2 piepţi de pui 1-2 bucăţi de broccoli unt (dacă vrei piure de broccoli) sare piper
Piept de pui la grătar cu broccoli - Cum se prepară
Tai piepţii de pui jumătăţi şi-i laşi, timp de o oră, în apă rece cu sare. După aceea, îi speli, îi dai cu sare şi piper, apoi îi pui pe grătarul încins. Carnea de pui este gata când a căpătat o frumoasă culoare aurie pe ambele părţi. O dai deoparte.
Separat, speli broccoli sub jet de apă, îl rupi bucheţele şi-l pui la fiert, timp de 4 minute, în apă clocotită cu sare. Îl scoţi şi-l ţii la scurs într-o strecurătoare. Broccoli îl poţi servi ca atare lângă pieptul de pui sau piure, în care pui puţin unt.