Piept de pui pane cu mazăre

9 iunie 2018   Altele

Îţi place pieptul de pui pane? Testează reţeta cu mazăre.

Ingrediente pentru piept de pui pane cu mazăre ● 1 piept de pui ● 1-2 ouă ● 4 linguri pesmet ● sare ● piper ● ulei, pentru prăjit Pentru garnitură ● 600 g mazăre ● 1 ardei gras roşu ● 1 ardei gras galben ● 2-3 căţei de usturoi ● 6 felii bacon tăiate ● 1 lingură ulei ● sare ● piper ● 1 borcănel iaurt light

Tai pieptul de pui în două, apoi fiecare parte în alte două bucăţi. Vei obţine 4 felii de carne. Le dai cu sare şi le laşi la rece 30 de minute. Le scoţi, le speli, le usuci şi, dacă vrei, le baţi uşor cu ciocanul de şniţele, apoi le dai cu sare şi piper, după gust. Baţi ouăle şi pui pesmetul pe o farfurie. Încingi uleiul, treci feliile de carne prin pesmet, prin ouă şi iar prin pesmet. Le rumeneşti în ulei încins, pe ambele părţi şi le scoţi pe şerveţele, pentru a absorbi excesul de ulei.

Pui apă într-un vas, adaugi sare, după gust şi fierbi mazărea curăţată 5 minute. O scoţi şi pui într-un vas cu apă cu gheaţă ca să rămână verde, apoi o scurgi. Separat, încingi uleiul şi rumeneşti uşor feliuţele de bacon, apoi adaugi usturoiul şi ardeii făcuţi cubuleţe. Ţii câteva minute, doar atât cât le vrei de făcute, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi răstorni într-un bol, laşi la răcit şi adaugi boabele de mazăre. Serveşti bucăţile de pui pe pat de legume, stropite cu iaurt.

Mai multe