Piept de pui pe pat de spanac
Combinaţia de piept de pui şi spanac te va scoate din impas atunci când nu mai ştii ce să le găteşti celor dragi. În plus, spanacul este o sursă bogată de fier şi de numeroase vitamine, aşa că ai un motiv în plus să îl incluzi mai des în mâncărurile tale.
Piept de pui pe pat de spanac - Ingrediente
1 piept de pui 300 g şuncă afumată 500 g spanac proaspăt 1-2 linguri ulei 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi seminţe de fenicul, opţional sare piper
Cum se prepară pieptul de pui pe pat de spanac
Speli pieptul de pui şi-l dai cu sare şi piper. Îl pui într-o tavă, alături de şunca afumată, torni puţină apă şi dai la cuptorul încins. Întorci din când în când bucăţile de carne pentru a se rumeni pe ambele părţi. Când friptura e aproape gata, presari, dacă vrei, seminţe de fenicul.
Cureţi şi speli spanacul şi-l pui la fiert, 5-6 minute, în apă cu sare. Îl scurgi prin strecurătoare. Încingi uleiul, pui ceapa tocată, usturoiul feliat şi le ţii pe foc până devin sticloase, apoi adaugi spanacul şi sotezi câteva minute. Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Îl dai deoparte şi îl serveşti alături de friptură.
Foto: Profimedia