Piept de pui umplut cu ciuperci şi caşcaval
Când ai poftă de un preparat delicios, încearcă o reţetă de piept de pui umplut. Carnea fragedă te va cuceri pe dată!
Ingrediente
1 piept de pui fără os şi piele 200 g ciuperci 1 ceapă 1 morcov fiert, tăiat 4 felii bacon 3-4 căţei usturoi 150 g caşcaval ras sare piper 5 linguri ulei 1 lingură unt, pentru uns tava cimbru, opţional
Mod de preparare
Tai pieptul în două şi faci în fiecare bucată un buzunăraş. Ai grijă să nu-l tai prea mult. Îl speli, îl dai cu sare şi îl ţii la frigider cel puţin 30 de minute, apoi îl clăteşti şi îl usuci.
Încingi 2 linguri de ulei şi căleşti ceapa tăiată fin, apoi adaugi usturoiul feliat. Laşi câteva minute şi pui ciupercile feliate, sare şi piper după gust. Ţii pe foc până când scade zeama lăsată. Pui feliile de morcov, amesteci şi laşi la răcit, apoi presari caşcavalul şi, dacă vrei, cimbru tăiat mărunt. Aşezi în fiecare buzunăraş câte 2 felii de bacon, împarţi compoziţia călită în două şi umpli piepţii de pui cu ea, apoi îi fixezi cu scobitori sau îi coşi. Încingi restul de ulei şi îi prăjeşti pe fiecare parte câte 10 minute. Ungi o tavă cu unt, aşezi cele 2 bucăţi de carne şi le mai ţii 20 de minute la cuptorul încins.
Piept de pui cu ciuperci şi rozmarin