Piept de raţă cu fructe
Carnea de raţă este o adevărată delicatesă. Încearcă această reţetă savuroasă şi bucură-te de gustul bogat al acestei cărni.
Piept de raţă cu fructe - Ingrediente
2 piepţi de raţă sare piper 1 măr 1 ceapă 6-7 prune uscate, fără sâmburi 50 g miez de nucă 100 ml vin roşu 2-3 linguri ulei
Piept de raţă cu fructe - Mod de preparare
Crestezi piepţii de raţă doar pe partea cu piele şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui uleiul în tigaie şi aşezi piepţii de raţă cu pielea în jos. Îi prăjeşti 5 minute pe o parte, apoi îi întorci şi îi mai laşi 2-3 minute. Îi aşezi într-o tavă de cuptor şi torni grăsimea lăsată. Aşezi mărul şi ceapa feliate, prunele tăiate jumătăţi şi miezul de nucă. Torni vinul şi laşi carnea să se pătrundă. Din când în când, o stropeşti cu sosul din tavă.
Piept de raţă cu sos de vişine
Piept de raţă cu sos de vişine
Pulpe de raţă cu piure de mazăre
Pulpe de raţă cu piure de mazăre