Piept de raţă în sos de vin roşu

22 decembrie 2017   Altele

Ocaziile festive cer preparate speciale, aşa cum este acest piept de raţă în sos de vin roşu.

De ce ai nevoie pentru piept de raţă în sos de vin roşu

1 piept de raţă cu piele, dezosat 1 ceapă  1 căţel usturoi 250 ml vin roşu sec sare piper bulete de cartofi budincă de legume

Cum se face pieptul de raţă în sos de vin roşu

Speli bine pieptul de raţă, îl usuci şi îl crestezi din loc în loc. Pui sare şi piper, după gust şi îl aşezi într-o tigaie încinsă cu pielea în jos, până când grăsimea se topeşte şi se caramelizează. Îl întorci pe partea opusă şi îl mai ţii 2 minute până se rumeneşte. Îl transferi apoi într-o tavă, torni o parte din grăsimea rămasă şi o dai la cuptorul încins 10-15 minute.

Prepari sosul în tigaia în care păstrezi puţină grăsime. Cureţi ceapa, o speli şi o toci, după care o căleşti în tigaie. Când se înmoaie, adaugi vinul şi usturoiul tocat. După ce scade sosul, îl torni în farfurii şi aşezi pieptul de raţă feliat perpendicular pe fibrele cărnii, aranjat în formă de evantai. Îl poţi servi, după gust, simplu sau cu bulete de cartofi şi budincă de legume.

Mai multe