Piftie din carne de porc
Îţi place piftia din carne de porc? Atunci trebuie neapărat să îi faci loc pe masa ta de Sărbători.
Ingrediente 2 picioare de porc 5 bucăţi şorici ½ cap de porc, tăiat bucăţi 1 kg pulpă de porc cu os 1 genunchi de vită 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel sare piper 7-8 căţei de usturoi muştar
Mod de preparare - Piftie din carne de porc
Speli bucăţile de carne şi le pui la fiert în apă cu sare, la foc mic. Apa trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea. Spumezi de câte ori este nevoie. Când
furculiţa intră cu uşurinţă în carne pui legumele întregi, curăţate. Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă. Scoţi carnea şi o laşi la răcit, după care o dezosezi.
Usturoiul îl pisezi şi-l pui 5 minute în zeama de carne, apoi o strecori de 3 ori cel puţin, şi presari piper, după gust. Aşezi bucăţile de carne întrun vas şi torni zeama. Dai vasul la frigider până se încheagă. Serveşti piftia cu muştar.