Piure de spanac cu usturoi
21 mai 2017
Altele


În zilele în care ţii post, încearcă acest piure de spanac cu usturoi. Este foarte uşor de preparat.
Piure de spanac cu usturoi - Ingrediente
1 kg spanac 50 g făină 3 linguri ulei sare piper 1 căpăţână usturoi zeamă de lămâie, după gust
Preparare
Cureţi şi speli spanacul în mai multe ape, apoi îl opăreşti, 10 minute, în apă cu sare. Scurgi apa în care a fiert, păstrezi din ea o cană, îl pui în strecurătoare, îl treci sub jet de apă rece şi îl laşi iar la scurs. Încingi uleiul, pui spanacul tăiat, combini făina cu zeama în care a fiert spanacul, având grijă să nu facă cocoloaşe şi o adaugi peste spanac.
O laşi să fiarbă până scade sosul, potriveşti de sare şi piper, adaugi usturoiul pisat, zeamă de lămâie, mai ţii puţin să se combine aromele şi opreşti focul.