Pizza cu sardele, ouă şi spanac
Dacă vrei să prepari o pizza cu alte ingredinte decât cele clasice poţi încerca reţeta propusă de noi.
Ingrediente
Pentru blat
3 ceşti făină 1 pliculeţ drojdie uscată 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă apă caldă
Pentru umplutură
4 ouă
100 g spanac congelat
1 cutie sardele în ulei
Cum se prepară
Pentru blat, se amestecă făian, sarea, zahărul, drojdia, uleiul şi apa caldă. Se frământă bine şi se lasă deoparte 10 minute.
Între timp, se scurg sardelele de ulei şi se bat ouăle ca pentru omletă. În ouă se adaugă spanacul decongelat şi scurs. Se întinde foaia de aluat, se aşază în tavă şi se toarnă uşor amestecul de ouă şi spanac. Se dă la copt şi după 15 minute se adaugă şi sardelele bine scurse. Se mai lasă 5 minute la cuptor.
sursa foto: StockFood