Plachie de peşte
Peştele poate înlocui foarte bine carnea de orice fel. Este mult mai uşoară şi se prepară mai repede. Vă recomandăm o reţetă ca la mama acasă...
Ingrediente:
4 fileuri de peşte 200 g măsline negre 100 ml ulei 3 linguri făină 4 cepe mijlocii 2 ardei graşi 1 pahar de vin alb 1 cutie de roşii pasate 2 foi de dafin 1 cană de apă sare piper boabe
Mod de preparare:
Speli bine fileurile de peşte, le sărezi, apoi le pui într-un castron adânc şi le laşi 30 de minute. Treci fiecare bucată de peşte prin făină, le rumeneşti în ulei încins, după care le scoţi pe şerveţele absorbante ca să îndepărtezi excesul de ulei.
Cureţi ceapa şi ardeii, apoi le speli bine. Tai ceapa peştişori, ardeiul bucăţi mici şi le căleşti 10 minute în uleiul rămas. Adaugi o cană de apă, roşiile pasate, piperul boabe şi foile de dafin.
Fierbi sosul 5-6 minute, după care pui şi peştele. Dai focul mic, torni vinul, adaugi măslinele şi mai laşi să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute.