Plăcintă aperitiv cu cârnaţi şi ou
Prepari compoziţia de seara şi o pui la cuptor dimineaţa. O reţetă de care toţi ai casei se vor îndrăgosti.
Ingrediente:
340 de grame de cârnaţi de porc o lingură de unt 4 cepe verzi tocate 230 de grame de ciuperci tăiate 10 ouă bătute 430 de grame de brânză de vaci un ardei gras verde tăiat o cană de făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de linguriţă de sare o jumătate de bucată de unt topit
Mod de preparare:
Prăjiţi cârnaţii în tigaie, până capătă o culoare maronie. Se scurg de ulei şi se pun deoparte. Se topeşte untul şi se călesc în el ceapa verde şi ciupercile, amestecând între timp, până când obţinem o compoziţie cremoasă. Într-un bol mare se amestecă ouăle, brânza de vaci şi ardeiul gras. Se adaugă cârnaţi făcuţi fărâmiţe, ceapa şi ciupercile. Se acoperă bolul şi se lasă la răcit peste noapte. A doua zi, se preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius şi se tapetează o tavă. Într-un castron, se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Se adăugă untul topit şi compoziţia cu ou lăsată la frigider. Se toarnă acest amestec în tavă. Se lasă la cuptor 40-50 de minute.
Foto: bos-bowl.com