Plăcintă cu aluat fraged
Merele cu scorţişoară şi aluatul fraged fac întotdeauna casă bună. Încearcă această reţetă de prăjitură absolut delicioasă de la cititoarea noastră Loredana Bucur, din Huşi.
Pentru aluat
650 g făină 250 g unt 1 cană zahăr (250 g) 1 plic praf de copt 4 ouă 2 plicuri zahăr vanilat coajă de la o lămâie, sare
Pentru umplutură
1½ kg mere
125 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 linguriţă scorţişoară
zahăr pudră decor
Preparare
Amesteci făina cu praful de copt şi cu untul. Adaugi treptat câte un ou, coaja de lămâie, zahărul şi zahărul vanilat, şi frămânţi bine.
Când zahărul este topit, pui aluatul în folie şi laşi la frigider pentru 2-3 ore. Pentru umplutură, pui la călit merele rase cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara.
Când se evaporă zeama de la mere, opreşti focul. Împarţi aluatul de placinta în 3.
Pui într-o tavă (25x35 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere şi iar foaie. Dai la cuptor (preîncălzit la 180° C) 50 de minute.
Laşi placinta cu aluat fraged la răcit, apoi o pudrezi cu zahăr pudră. Rece, o tai bucăţi. Placinta cu aluat fraged trebuie să stea câteva ore pentru a se frăgezi aluatul.
Prajitura cu iaurt si foi de placinta