Plăcintă cu brânză sărată

27 noiembrie 2015   Altele

Sfârşitul de săptămână ori perioada Sărbătorilor par uneori fade, lipsite de culoare şi gust fără o plăcintă cu brânză sărată. Cum se prepară? Foarte simplu, mai ales dacă foloseşti un aluat cumpărat de la magazin. Ai grijă să-l decongelezi în frigider şi apoi să-l laşi la temperatura camerei cam o oră înainte de a-l prepara.

Plăcintă cu brânză sărată - Ingrediente (2 tăvi)

1 pachet aluat foitaj 500 g telemea 5 ouă 2 linguri ulei 1 cubuleţ de unt 250 ml iaurt gras

Plăcintă cu brânză sărată - Cum se prepară

Dezgheţi foitajul. Fărâmiţezi brânza sau o dai prin răzătoarea mare. O amesteci cu 4 ouă şi cu iaurtul. Împarţi foile în mod egal pentru 6 rulouri. Ungi cu ulei fiecare foaie şi distribui uniform din compoziţia de brânză. Laşi 2-3 cm la fiecare capăt, ca să nu curgă umplutura şi rulezi aluatul. Aşezi câte 3 rulouri în fiecare tavă, unse, în prealabil, cu unt. Baţi oul rămas şi ungi fiecare plăcintă. Încingi cuptorul şi ţii plăcinta 30-40 de minute, apoi ungi iar cu ou fiecare rulou. Mai laşi 10-15 minute. Scoţi când au devenit auriu-arămii. Poţi servi plăcinta cu brânză sărată, rece ori caldă.

Mai multe