Plăcintă cu brânză şi spanac
Această reţetă de plăcintă poate fi gustarea perfectă într-o zi în care nu ai timp să găteşti ceva mult mai complicat.
Ingrediente:
Pentru aluat: 220 g făină 1 ou 5 linguri ulei 5 linguri apă călduţă ½ linguriţă sare Pentru umplutură: 500 g spanac 1 legătură de ceapă verde 200 g telemea de capră 3 ouă 2 linguri smântână groasă 10 g unt sare piper
Mod de preparare:
Din ingredientele menţionate se frământă un aluat omogen şi elastic, care se lasă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie şi se tapetează cu ea o formă rotundă de plăcintă, lăsând să curgă peste margini. Se spală spanacul sub jet de apă rece, se scurge bine, se taie şuviţe, se presară cu puţină sare şi se frământă bine până se înmoaie, apoi se presează să se scurgă surplusul de apă. Se amestecă spanacul cu ceapa verde tocată mărunt şi cu telemeaua sfărâmată, amestecată cu ouă şi smântână. Se potriveşte gustul de sare şi piper, apoi se toarnă compoziţia în forma de plăcintă. Aluatul care curge peste margini se aduce spre interiorul plăcintei. Deasupra se pun cubuleţe de unt. Plăcinta se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-50 de minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra.
Se taie în formă şi se serveşte caldă.