Plăcintă cu brânză şi stafide
E o zi în care te provocăm să găteşti cea mai bună plăcintă cu brânză şi stafide. Nu vrem să te ţinem în bucătărie în această zi, dar cu siguranţă te vom ţine la masă.
Ingrediente
Pentru foi
10 linguri lapte
10 linguri ulei
4 ouă
10 linguri zahăr
1 pliculeţ praf de copt
2 căni făină
Pentru umplutură
4 ouă
1 kg brânză de vaci (sau urdă)
4 linguri zahăr
stafide
coajă rasă de la o lămâie
Mod de preparare
Pentru foi, amesteci întâi laptele cu praful de copt şi îl laşi deoparte. Freci ouăle cu zahărul până ce se face o cremă spumoasă, adaugi laptele, uleiul şi făina. Trebuie să obţii o compoziţie mai groasă, asemenea unei smântâni bătute. Ungi cu unt şi tapetezi cu făină o tavă cu pereţi mai înalţi şi torni jumătate din cantitatea de compoziţie pregătită pentru foi. Nivelezi şi dai la cuptor circa 10 minute, până se întăreşte un pic.
Pentru umplutură, freci brânza de vaci cu ouăle şi cu celelalte ingrediente. Scoţi tava, aşezi umplutura, o nivelezi şi torni cealaltă jumătate a aluatului. Dai plăcinta cu brânză şi stafide la cuptor până ce se coace şi este frumos rumenită. Lasi plăcinta cu brânză şi stafide să se răcească în tavă şi apoi o tai şi o serveşti cu zahăr pudră deasupra.