Plăcintă cu brânză şi zmeură
Iată un desert delicios, cu care îi vei cuceri pe cei dragi, atât pe copii, cât şi pe adulţi. Încearcă această reţetă de plăcintă cu brânză şi zmeură şi vei redescoperi aromele copilăriei.
Plăcintă cu brânză şi zmeură – Ingrediente
Pentru blat
200 g unt 200 g făină 50 g nuci coapte 50 g zahăr 1 praf de sare 4-5 linguri apă rece
Pentru umplutură
500 g brânză de vaci
6 linguri griş
2 ouă
4 linguri zahăr
50 g zmeură
zahăr pudră, pentru decor
Plăcintă cu brânză şi zmeură – Mod de preparare
Frămânţi făina cu untul rece tăiat cubuleţe. Când capătă o consistenţă sfărâmicioasă, adaugi zahărul, sarea, nucile măcinate şi apa. Frămânţi până când se omogenizează, îl înfăşori în folie şi-l dai la rece o oră. Mixezi brânza de vaci bine scursă cu zahărul şi ouăle şi, la final, încorporezi grişul. Întinzi o foaie din aluat, pui crema de brânză, o nivelezi şi pui din loc în loc zmeură. Rulezi şi aşezi plăcinta într-o tavă. O ţii la cuptor până când se rumeneşte, apoi o scoţi şi o laşi la răcit. La final, o pudrezi cu zahăr.