Plăcintă cu ceapă verde

14 martie 2018   Altele

Că tot a venit primăvara, să înviorăm meniul cu ceapă verde!

De ce ai nevoie ca să faci plăcintă cu ceapă verde:

10 fire de ceapă verde

4 ouă mari, bătute uşor

1 cană (240 ml) lapte

3/4 cană (180 g) făină

sare

1/2 linguriţă de praf de copt

1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat

2 linguri de unt

140 g brânză tare, tăiată cuburi

Cum prepari plăcintă cu ceapă verde:

Preîncălzeşti cuptorul la 200°. Încălzeşti o tigaie de fontă în cuptor. Cureţi cepele de rădăcini şi tai jumătate din ele. Baţi cu telul ouăle şi laptele. Cerni făina şi amesteci cu sare, piper şi  praful de copt. Treptat adaugi amestecul de făină la amestecul de ouă cu lapte, bătând rapid 20 - 30 secunde sau până s-au combinat şi e moale (fără cocoloaşe.) Adaugi şi cepele tocate. Laşi să stea 5 minute.

Cu grijă scoţi tigaia fierbinte din cuptor. Adaugi untul şi aştepţi să se topească. Pui tigaia pe foc mediu-mare şi torni aluatul în ea. Aranjezi brânza şi restul de cepe întregi deasupra aluatului şi ţii pe foc 30 secunde - 1 minut. Transferi tigaia pe ultimul nivel de sus al cuptorului şi coci la 200° timp de 20- 25 minute sau până se rumeneşte şi e pufoasă. (marginile trebuie să fie crocante, iar textura din interior pufoasă). Serveşti imediat.

Sursa: http://www.myrecipes.com

http://www.myrecipes.com

Mai multe