Plăcintă cu ciuperci

25 aprilie 2014   Altele

Plăcintele sunt cele mai consistente preparate, mai ales atunci când umplutura lor este bazată pe legume. Astăzi, îţi propunem o reţetă îndrăzneaţă şi foarte simplă de plăcintă cu ciuperci.

Ingrediente:

1 pachet foietaj 500 g ciuperci 200 g caşcaval 1 lingură zeamă de lămâie 2 cepe 2 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ou ulei sare piper

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile şi ceapa, le speli şi le tai mărunt. Le pui într-o tigaie cu ulei şi le sotezi până scade zeama. Condimentezi după gust, pui usturoiul şi opreşti focul.

După ce s-au răcit, adaugi caşcavalul ras, pătrujelul tocat mărunt, zeama de lămâie şi amesteci până se omogenizează.

Întinzi foitajul pentru plăcintă cu ciuperci, îl umpli cu compoziţia obţinută şi-l împătureşti. Ungi plăcinta cu ciuperci cu oul bătut pentru a se rumeni uniform. Dai plăcinta cu ciuperci la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

plăcintă cu ciuperci

plăcinta cu ciuperci

Risotto cu ciuperci de padure

Risotto cu ciuperci de padure

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Placinta cu orez si branza

Placinta cu orez si branza

FOTO Profimedia

Mai multe