Plăcintă cu ciuperci şi ouă
...sau ciuperci şi ouă ascunse în aluat, ca să sune mai jucăuş. Poţi servi această placintă cu ciuperci şi ouă ca aperitiv sau fel principal, după cum doreşti.
Ingrediente
200 g făină 1 ou 80 g unt 1 lingură lapte sare
Pentru umplutură
300 g ciuperci mici
4
2 linguri ulei
2 linguri capere
6 ouă
150 ml smântână
1 gălbenuş
80 g caşcaval ras
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 linguriţă oregano
sare
piper
Mod de preparare
Din ingredientele menţionate se prepară un aluat potrivit şi uşor de modelat. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece până când este gata umplutura.
Se taie ficăţeii bucăţele şi se călesc în ulei bine încins, împreună cu ciupercile. Se adaugă caperele, pătrunjelul, oregano, sare şi piper, după gust, şi se călesc împreună circa 10 minute, până scade bine zeama.
Se întinde aluatul în tava rotundă de tartă, tapetată cu hârtie de copt, şi se toarnă umplutura de ciuperci. Se aşază ouăle fierte tari. Se amestecă gălbenuşul cu smântâna şi caşcavalul ras, care se toarnă peste ciupercile din tartă. Se introduce tava cu placintă cu ciuperci şi ouă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Această placintă cu ciuperci şi ouă se serveşte fierbinte.
sursa foto: Guliver