Plăcintă cu dovleac

12 noiembrie 2017   Altele

Dincolo de savoarea pe care o dă mâncărurilor, dovleacul este un aliment plin de vitamine. Iată un motiv ca să-l foloseşti şi în diferite prăjituri.

Ingrediente aluat

175 g făină 1/2 linguriţă sare 1 lingură zahăr 125 g unt rece, tăiat cubuleţe 30-60 ml apă rece

3 ouă mari

1 kg de dovleac

120 ml smântână

120 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

un vârf de cuţit praf de cuişoare

un vârf de cuţit sare

Mod de preparare

Se amestecă făina, praful de sare, zahărul şi untul. Se adaugă apa puţin câte puţin şi se frământă uşor. Aluatul obţinut se întinde cu sucitorul între două foi de hârtie cerată. Când are dimensiunea tăvii în care se va coace, se scoate hârtia şi se aşază în tava unsă. Dovleacul se curăţă de sâmburi, se taie felii şi se coace la cuptor 25 minute.

Se scoate miezul de pe coajă şi se pasează. După ce s-a răcit, se adaugă sarea, ouăle şi se bate amestecul bine cu telul. Se adaugă zahărul, scorţişoara şi cuişoarele, apoi smântâna, amestecând uşor ca să se omogenizeze com­poziţia. Se toarnă amestecul în tava cu aluat şi se coace în cuptorul bine încins aproximativ 50 de minute. Se presară cu zahăr pudră.

Mai multe