Plăcintă cu dovleac

7 noiembrie 2014   Altele

E de sezon şi e foarte portivită pentru acest sfârşit de săptămână.

Ingrediente

Pentru aluat

150 g făină ¼ linguriţă sare 10 linguri unt rece tăiat cuburi 2-4 linguri apă rece

Pentru umplutură

1 ¾ cană piure de dovleac copt

3 ouă

1 cană smântână

150 g zahăr

2 linguri brandy

2 linguriţe ghimbir răzuit

1 ½ linguriţă scorţişoară

un praf de sare

¼ linguriţă nucşoară

Mod de preparare

Amestecă făina cu sarea. Adaugă untul şi amestecă într-un blender până obţii o compoziţie sfărâmicioasă. adaugă apa rece, câte o linguriţă pe rând, şi amestecă iar. Pe o suprafaţă acoperită cu făină, frământă aluatul şi fomează o bilă. Acoperă cu folie de plastic alimentar şi lasă la frigider minim o oră şi maxim 2 zile.

Scoate din frigider şi întinde bine aluatul. Pune într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Dă deoparte

Încinge cuptorul. Înţeapă cu furculiţa din loc şi bagă aluatul al copt timp de 20 de minute. Scoate-l afară.

Amestecă într-un vas piureul de dovleac , ouăle, smântâna, zahărul, brandy, ghimbir, scorţişoară, sare, nucşoară. Pune amestecul în tartă. Bagă în cuptor şi lasă la copt până când devine arămie la culoare pe deasupra. Cam 50-60 de minute la foc molcom. Răceşte înainte de a servi.

Mai multe