Plăcintă cu mere. Cum se face deliciosul desert sfărâmicios
În folclor, mărul era considerat pomul vieţii şi simboliza dorinţa de belşug şi de reînnoire. Dincolo de asta, peste tot în lume, merele sunt printre cele mai populare fructe folosite la prepararea deserturilor. Unul dintre ele este acest desert sfărâmicios, o delicioasă plăcintă cu mere.
Plăcintă cu mere - Ingrediente
Pentru aluat 700 g făină 150 g zahăr 300 ml lapte 1 ou 150 g unt 1 praf de sare 5 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat
Pentru umplutură
7
100 g zahăr
1 praf scorţişoară
Plăcintă cu mere - Mod de preparare
Dizolvi drojdia în puţin lapte cald şi o torni peste făină. Adaugi zahărul, sarea, untul la temperatura camerei, oul, zahărul vanilat şi restul de lapte cald. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Dai deoparte un sfert, iar pe restul îl întinzi într-o tavă tapetată şi-l înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Dai merele curăţate prin răzătoarea mare. Adaugi zahărul şi scorţişoară după gust şi ţii pe foc până când se evaporă sucul lăsat. Pui umplutura în tavă, o nivelezi şi deasupra razi aluatul rămas. Dai la cuptor până când se rumeneşte.
Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză
Cea mai bună prăjitură cu mere şi cremă de brânză
Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă
Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă
Chec cu mere, nuci şi scorţişoară
Chec cu mere, nuci şi scorţişoară
Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură