Plăcintă cu pere, reţeta pas cu pas
Fructele de sezon sunt cea mai bună alegere când vrei să prepari un desert savuros.
De ce ai nevoie pentru plăcintă cu pere
Pentru aluat
600 g făină
20 g drojdie proaspătă
200 ml lapte cald
3 linguri ulei
2 linguri unt topit
100 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
Pentru umplutură
8 pere
300 g dulceaţă de pere
250 g nuci mărunţite
coacăze
1 ou, pentru uns
Cum se prepară plăcinta cu pere
Pasul 1
Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte cald împreună cu o linguriţă de zahăr şi 1 lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 10 minute. Pui făina într-un bol încăpător. Faci o gaură în mijlocul ei şi torni maiaua. Adaugi pe rând şi restul ingredientelor. Frămânţi bine aluatul, apoi îl laşi la crescut o oră şi jumătate, acoperit cu un prosop.
Între timp pregăteşti umplutura. Cureţi perele de coajă, cotor şi le feliezi. Dulceaţa de pere o amesteci cu nucile mărunţite.
Împarţi aluatul în patru. Una dintre bucăţi va fi mai mică decât celelalte trei. Întinzi în fâşii fiecare bucată de aluat pe care o umpli cu dulceaţa de pere, iar deasupra adaugi feliile de pere.
Pasul 2
Aduni marginile fâşiei de aluat. Procedezi în felul acesta şi cu celelalte bucăţi de aluat.
Pasul 3
Aranjezi fiecare bucată umplută de aluat, pe o tavă tapetată cu unt.
Pasul 4
Decorezi plăcinta cu bobiţe de coacăze, o ungi cu oul bătut, o acoperi cu un prosop şi o laşi la crescut 15 minute. O coci, în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 1 oră.