Plăcintă cu pere, reţeta pas cu pas

1 noiembrie 2017   Altele

Fructele de sezon sunt cea mai bună alegere când vrei să prepari un desert savuros.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu pere

Pentru aluat

600 g făină

20 g drojdie proaspătă

200 ml lapte cald

3 linguri ulei

2 linguri unt topit

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

Pentru umplutură

8 pere

300 g dulceaţă de pere

250 g nuci mărunţite

coacăze

1 ou, pentru uns

Cum se prepară plăcinta cu pere

Pasul 1

Pentru aluat, dizolvi drojdia în lapte cald împreună cu o linguriţă de zahăr şi 1 lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 10 minute. Pui făina într-un bol încăpător. Faci o gaură în mijlocul ei şi torni maiaua. Adaugi pe rând şi restul ingredientelor. Frămânţi bine aluatul, apoi îl laşi la crescut o oră şi jumătate, acoperit cu un prosop.

Între timp pregăteşti umplutura. Cureţi perele de coajă, cotor şi le feliezi. Dulceaţa de pere o amesteci cu nucile mărunţite.

Împarţi aluatul în patru. Una dintre bucăţi va fi mai mică decât celelalte trei. Întinzi în fâşii fiecare bucată de aluat pe care o umpli cu dulceaţa de pere, iar deasupra adaugi feliile de pere.

Pasul 2

Aduni marginile fâşiei de aluat. Procedezi în felul acesta şi cu celelalte bucăţi de aluat.

Pasul 3

Aranjezi fiecare bucată umplută de aluat,  pe o tavă tapetată cu unt.

Pasul 4

Decorezi plăcinta cu bobiţe de coacăze, o ungi cu oul bătut, o acoperi cu un prosop şi o laşi la crescut 15 minute. O coci, în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 1 oră.

Mai multe