Plăcintă cu prune şi smântână
Prepară această plăcintă cu ingrediente specifice toamnei şi va dispărea în cel mai scurt timp din tavă.
Ingrediente Pentru blat: ● 150 g unt ● ½ pahar smântână ● 2 pahare făină ● 1 ½ linguriţă praf de copt Pentru umplutură: ● 1 pahar smântână ● 1 pahar zahăr ● 2 ouă ● 2 linguri făină ● 1 plic zahăr vanilat ● 200 g prune Pentru decor: ● 1 plic tort-gelee
Cum se prepară
Pentru aluat, topeşti untul şi-l laşi puţin să se răcească. Amesteci făina cu praful de copt. Într-un bol torni smântâna şi o combini cu untul topit, apoi încorporezi făina. Pui aluatul pe fundul unei tăvi dreptunghiulare tapetate.
Speli prunele, le cureţi de sâmburi, le feliezi şi le aşezi peste aluat.
Pentru umplutură, mixezi smântâna cu cele două tipuri de zahăr. Adaugi ouăle, apoi făina. Amesteci bine compoziţia şi o torni peste aluat. Coci prăjitura 50 de minute la 180 °C.
Între timp, pregăteşti plicul de tort-gelee conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când prăjitura s-a răcit, îl torni deasupra şi o dai la frigider 4 ore.