Plăcintă cu pui şi ciuperci

11 octombrie 2016   Altele

O plăcintă cu pui şi ciuperci este întotdeauna binevenită! O compziţie cremoasă, fierbinte şi apetisantă te va îmbia cu aroma sa! Las-o la cuptor atât cât e nevoie pentru a se rumeni şi fi gata pentru festinul culinar!

Plăcintă cu pui şi ciuperci - Ingrediente

3 linguri ulei 500 g piept de pui, tăiat fâşii 1 ceapă 2 căţei usturoi, pisaţi 500 g ciuperci, feliate sare piper 30 ml vin alb 1/4 cană făină 2 căni lapte 2 linguri unt 1 foaie aluat 1 ou bătut

Plăcintă cu pui şi ciuperci - Mod de preparare

Încingi o lingură de ulei într-o tigaie la flacără iute. Rumeneşti puiul , 4-5 minute. Scoţi din tigaie şi dai deoparte. Apoi, încingi restul de ulei în aceeaşi tigaie. Adaugi ceapa şi laşi pe foc 1-2 minute. Adaugi ciupercile şi laşi pe foc până se înmoaie, 8-10 minute. Asezonezi cu sare şi piper şi torni vin alb.

Amesteci făina cu laptele, evitând să se formeze cocoloaşe. Torni peste ciuperci şi laşi pe foc până se mai îngroaşă. Apoi, încorporezi untul şi bucăţile de pui.

Încingi cuptorul. Împarţi împlutura în patru vase de copt mai mici ori unul mai mare. Decupezi 8 cercuri mici şi aşezi câte două deasupra. Ungi cu ou. Laşi 20 de minute la cuptor sau până devine arămie.

sursa: http://www.savorynothings.com/

Plăcintă cu carne şi brânză

Plăcintă cu carne şi brânză

Plăcintă cu pui şi brânză

Plăcintă cu pui şi brânză

Plăcinta ciobanului. Reţetă vegetariană

Plăcinta ciobanului. Reţetă vegetariană

Plăcintă cu brânză sărată

Plăcintă cu brânză sărată

Mai multe