Plăcintă cu rahat

4 decembrie 2013   Altele

Nimic nu poate egala gustul unei plăcinte delicioase!

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 g făină 200 g lapte 100 g unt topit 25 g drojdie 200 g zahăr sare rom coaja de la o lămâie 1 pachet zahăr vanilat 1 ou 1 gălbenuş hârtie pentru copt folie de plastic

100 g rahat colorat

1 ou bătut

Mod de preparare:

Amesteci până face băşici drojdia cu trei linguri de lapte, una de zahăr şi una de făină şi laşi la crescut. Cerni făina, faci o gaură la mijloc, unde pui maiaua şi torni laptele călduţ amestecat cu zahărul, adaugi oul, mirodeniile şi untul topit în fir subţire. Frămânţi încă 20 de minute. Laşi aluatul la crescut, acoperit, cam o oră. Tai cubuleţe rahatul. Presari cu făină blatul de lucru, frămânţi puţin aluatul, pui rahatul şi frămânţi din nou. Întinzi într-o tavă rotundă hârtie pentru copt şi aşezi aluatul. Îl ungi cu gălbenuşul bătut şi coci, cam 40 de minute. După ce se răceşte îl poţi ambala în folie de plastic.

Dificultate medie

1 tavă

Timp de preparare: 2h

Mai multe