Plăcintă cu spanac şi cartofi
Dacă te-ai săturat de mâncărurile tradiţionale de primăvară, pune în aplicare ideile noastre pentru a te bucura de noi arome. Iată una dintre ele:
Ingrediente
800 g cartofi 400 g frunze de spanac 4 căţei de usturoi 4 linguri unt 250 g caş 4 ouă 400 g aluat de foitaj 2 linguri smântână sare piper alb
Mod de preparare
Se curăţă cartofii de coajă şi se fierb în apă cu un praf de sare. Se strecoară, se lasă să se răcească şi se pasează. Frunzele de spanac se spală bine şi se pun la scurs. Usturoiul se curăţă, se taie felii şi se căleşte într-o tigaie cu jumătate din cantitatea de unt. Se adaugă frunzele de spanac şi, când se înmoaie puţin, se condimentează cu sare, după gust, şi se dă deoparte.
Se adaugă cartofii peste spanac, caşul tăiat bucăţi mici sau ras, untul rămas topit şi trei ouă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se taie jumătate din aluatul de foitaj şi se întinde într-o foaie dreptunghiulară cât lungimea tăvii în care se coc. Se pune jumătate din amestecul de cartofi pe centru şi se rulează. Se aşază într‑o tavă cu hârtie de copt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă şi se unge cu un ou bătut cu smântână. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se introduce tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la foc mic.