Plăcintă cu varză
Avem astăzi pentru voi o reţetă foarte bună de plăcintă.
Ingrediente
Pentru aluat 15 linguri ulei 15 linguri apă minerală 1 praf de copt sare făină cât cuprinde
1 varză murată
2 cepe tocate
3 linguri bulion
2-3 linguri ulei
1 frunză dafin
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
Frămânţi un aluat, din toate ingredientele, până când se dezlipeşte de pe vas. Dai la frigider. Pentru umplutură, ţii varza murată la desărat, apoi o tai fideluţă. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, laşi până devine sticloasă şi adaugi varza. Ţii la călit până se înmoaie, apoi torni bulionul. Pui foia de dafin şi piperul şi căleşti în continuare. Când umplutura este gata, dai deoparte. Pregăteşti o tavă, o tapetezi şi întinzi cu sucitorul două foi. Una o pui pe fundul tăvii, adaugi umplutura de varză, iar deasupra aşezi cealaltă foaie şi o ungi cu puţin ulei. Laşi plăcinta la copt până se rumeneşte frumos.