Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată

26 mai 2015   Altele

Sucul de varză crudă, mai ales de varză creaţă, obâinut acasă are un efect cicatrizant asupra intestinului şi a ulcerelor stomacale. Dar poţi profita de varză şi altfel, adică preparând o gustoasă plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată.

Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată - Ingrediente

Pentru aluat 500 g făină 200 ml iaurt 10 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 linguriţă oţet 1 praf de sare

300 g varză nouă

1 ceapă

200 g şunculiţă afumată

sare

piper

ulei

Plăcintă cu varză nouă şi şuncă afumată - Mod de preparare

Căleşti ceapa tocată mărunt câteva minute ­într-o lingură de ulei, adaugi şunculiţa tăiată cubuleţe, apoi varza tocată mărunt şi frecată cu sare şi o ceaşcă de apă caldă. Laşi totul să fiarbă înăbuşit pe foc mic 15 minute. La final, potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi să se răcească. Adaugi iaurtul ­peste ­făină, pui praful de copt, oţetul, un praf de sare şi frămânţi, încorporând treptat uleiul. Obţii un aluat elastic, pe care îl întinzi într-o foaie subţire. Pui pe foaia întinsă compoziţia de varză călită luată cu spumiera, rulezi şi aşezi plăcinta într-o tavă unsă cu ulei. Introduci plăcinta cu varză nouă şi uncă afumată la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumeneşte.

Mai multe