Plăcintă de post cu mere
Pentru că perioada postului a început deja de ieri, vă propunem această reţetă de desert cu plăcintă de post cu mere.
1 tavă Preparare 60’ Dificultate mică
Ai nevoie de
Pentru aluat
15 linguri de ulei
15 liguri de apă
1 praf sare
1 lingură de zahăr, opţional
făină cât cuprinde
Pentru umplutură
500 g mere date prin răzătoare
4 linguri zahăr
scorţişoară
100 g nuci zdrobite
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci bine, într-un bol, uleiul, apa, zahărul şi sarea, adaugi făina cernută în ploaie şi frămânţi un aluat elastic de plăcintă.
Separat căleşti merele şi, după ce şi-au schimbat culoarea, adaugi zahăr şi scorţişoară, după gust, şi dai vasul deoparte de pe foc.
Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul de plăcintă cu sucitorul. Pui umplutura, nivelezi şi rulezi.
Aşezi plăcinta de post cu mere într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt cu partea lucioasă în sus, şi dai la cuptorul încins. Ţii până se rumeneşte. Serveşti plăcinta cu mere de post presărată cu zahăr pudră.
Placinta cu chiftele si legume
Placinta cu chiftele si legume
sursa foto: Profimedia