Plăcintă grecească cu orez şi brânză sărată
Când mergi in vizită la greci ai putea fi întâmpinat cu o felie din această plăcintă tradiţională. Poate fi servită simplă sau alături de o salată şi va înlocui astfel o masă principală.
De ce ai nevoie pentru plăcintă
6 foi plăcintă
400 g orez fier şi scurs
500 ml lapte
6 ouă
200 g brânză feta
2 linguri unt
sare
piper
ulei de măsline
Cum se prepară plăcinta cu orez şi brânză
Dai drumul la cuptor. Amesteci orezul cu laptele, untul topit, sare şi piper. Separat, boţi ouăle până când capătă o consistenţă spumoasă, apoi le încorporezi în orez. Adaugi brânza rasă şi omogenizezi. Ungi cu ulei o formă rotundă, aşezi foile de plăcintă, după ce le-ai uns separat cu unt topit, apoi pui umplutura de orez şi nivelezi. O ungi cu ulei şi o dai la cuptor aproximativ o oră, până când se rumeneşte pe deasupra.