Plăcintă grecească cu spanac şi brânză. Aperitivul care ne trimit cu gândul la vacanţa de vară
Pentru că pe tarabele din pieţe a repărut, la preţuri decente, spanacul proaspăt, poţi prepara una dintre cele mai bune plăcinte, plăcinta grecească cu spanac şi brânză. Este acel fel de mâncare care, cu siguranţă, te va trimite cu gândul departe, la vacanţele de vară. Aşa că, de ce nu ne-am permite un astfel de răsfăţ?
De ce ai nevoie pentru plăcintă grecească cu spanac şi brânză
220 g brânză feta
170 g brânză proaspătă
2 ouă
4 cepe
1 lămâie
1 căţel de usturoi
piper
300 g spanac
50 g nuci
1 pachet foi de plăcintă
150 ml ulei de măsline
Cum se prepară plăcintă grecească cu spanac
Coci nucile în cuptor până când se rumenesc, apoi le zdrobeşti. Amesteci brânza feta mărunţită cu brânza proaspătă, bine scursă, ouăle bătute, sucul de lămâie, usturoiul pisat, cepele tocate, spanacul tocat, nucile şi piperul.
Dai drumul la cuptor. Ungi fiecare foaie de plăcintă cu ulei, pui trei foi unele peste altele, aşezi umplutură şi împătureşti. Repeţi până când termini ingredientele şi aşezi triunghiurile obţinute în tava tapetată şi le dai la cuptor până când se rumenesc.
Sursa: http://www.savingdessert.com