Plăcintă pufoasă cu struguri
Dulci sunt strugurii în vie, dar mai buni sunt în prăjituri. Aruncă numai o privire peste această reţetă de plăcintă pufoasă cu struguri şi vei vedea cât de uşor se prepară. Ca să nu mai vorbim de dât de delicioasă este!
Plăcintă pufoasă cu struguri - Ingrediente
3 ouă 200 g făină 80 g zahăr 180 g unt 30 ml lapte 300 g struguri (roşii şi albi) 1 pachet zahăr vanilat 100 g nuci zahăr pudră pentru decor
Plăcintă pufoasă cu struguri - Preparare
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul moale tăiat bucăţi, laptele, gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen. Îl laşi la frigider timp de 30 de minute.Între timp, speli strugurii şi îi laşi la scurs. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul vanilat şi tai nucile bucăţi.Ungi şi tapetezi o formă rotundă cu diametrul de 19 cm, întinzi aluatul şi îl aşezi în formă. Pui albuşul şi presari boabele de struguri şi nucile. Coci în cuptorul încălzit în prealabil timp de 25-30 de minute. O laşi să se răcească şi o presari cu zahăr pudră.