Plăcintă ţărănească de dovlecei
Vă putem da 1000 de motive pentru a vă convinge să pregătiţi această plăcintă ţărănească de dovlecei: de la aspect şi gust până la nenumăratele beneficii ale dovleceilor asupra sănătăţii. Dar noi credem că deja v-aţi convins şi v-aţi şi apucat de gătit.
Plăcintă ţărănească de dovlecei - Ingrediente
500 g dovlecel ras 1 ceapă 2 căţei usturoi 200 g şuncă afumată 150 g caşcaval ras 125 g făină 100 ml ulei 1 praf de copt 4 ouă lapte sare piper maghiran 1 mână pătrunjel verde pesmet
Plăcintă ţărănească de dovlecei - Mod de preparare
Se taie ceapa şi usturoiul mărunt şi se călesc într-o lingură de ulei încins până se înmoaie. Se taie şunca afumată în fâşii subţiri sau în cubuleţe. Se cerne făina cu praful de copt, se adaugă caşcavalul ras, şunca afumată, ceapa şi usturoiul. Se adaugă dovlecelul ras, pătrunjelul verde tocat, gălbenuşurile, uleiul, lapte, dacă este prea groasă compoziţia,
şi se condimentează cu sare, piper şi maghiran, după gust. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor în aluatul preparat. Se toarnă într-un vas termorezistent uns şi tapetat cu pesmet şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumeneşte. Plăcinta ţărănească de dovlecei se serveşte caldă sau rece, cu salată verde.