Plăcinte cu carne tocată şi cartofi

22 octombrie 2014   Altele

Această reţetă este una tradiţională de plăcintă englezească, din regiunea Cornwall, preparată de soţiile minerilor din acea zonă.

Ingrediente

Pentru aluat

225 g făină 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă sare 60 g unt (margarină) 60 ml apă

Ingrediente umplutură

150 g cartofi

50 g ceapă

100 g carne de vită

1 lingură pătrunjel verde

1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi untul tăiat cubuleţe până se obţine un aluat sfărâmicios. Se adaugă treptat câte puţină apă şi se frământă până când aluatul capătă consistenţa potrivită şi devine maleabil. Se înfăşoară într-o folie de plastic şi se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Se taie carnea cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt. Cartofii curăţaţi de coajă se clocotesc 5 minute în apă cu sare, se trec apoi prin jet de apă rece şi se lasă la scurs. Se scoate aluatul din frigider, se împarte în patru părţi egale care se întind sub formă rotundă.

Pe fiecare foaie se pun ingredientele umpluturii: ceapă, carne, cartofii tăiaţi cubuleţe, pătrunjel tocat, sare, piper. Se ung marginile cercului de aluat cu ou bătut, se pliază fiecare plăcintă în două cu umplutura la interior şi se lipesc marginile apăsând cu degetele pentru a sigila bine umplutura.

Se ung plăcintele cu ou bătut, se crestează pe mijloc pentru a da voie aburului să iasă în timpul coacerii şi se pun într-o tavă. Se introduce la cuptor pentru

45-50 de minute.

sursa foto: Guliver

Mai multe