Plăcinte umplute cu dovleac

28 octombrie 2017   Altele

În loc de cele cu brânză şi stafide, poţi prepara plăcinte umplute cu dovleac. Sunt senzaţionale.

De ce ai nevoie pentru plăcinte

1 pachet aluat foitaj 800 g

1 kg dovleac curăţat

3 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă sare

Pentru uns

1 gălbenuş

1 lingură lapte

Cum se prepară plăcintele

Ţii aluatul foitaj la decongelat.

Dai dovleacul prin răzătoare, apoi îl amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Ulterior, îl storci bine de zeamă şi-l amesteci cu zahărul şi cu scorţişoara.

Întinzi cele 4 fâşii de aluat, le decupezi în pătrăţele şi le umpli cu amestecul de dovleac. Aduni colţurile pătratului astfel încât să obţii plăcinte în formă de pacheţele.

Pui plăcintele pe o tavă în care ai întins hârtie de copt, le ungi cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi le coci 30 de minute în cuptorul încins.

Mai multe