„Portofele“ cu carne tocată
Gustare sau antreu acest fel de mâncare poate fi un adevărat deliciu.
Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină 2 linguri unt 150 ml apă 1 praf de sare
Pentru umplutură
700 g carne de vită tocată
2 cepe potrivite
1 morcov
5-6 ciuperci
2 căţei de usturoi
pătrunjel verde
ulei pentru prăjit
sare
piper
Cum se prepară
Se cerne făina împreună cu sarea, se încorporează untul cu degetele şi se adaugă treptat apa caldă, până se obţine un aluat moale. Se frământă bine până se transformă
într-un aluat uniform şi elastic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă sau făină. Se lasă aluatul la rece până se prepară umplutura.
Se căleşte, într-o lingură de ulei bine încins, ceapa tocată mărunt împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi se adaugă ciupercile tăiate mărunt,
carnea tocată şi se continuă călirea, amestecând mereu până scade bine zeama.
Se ia de pe foc şi, după ce se răcoreşte, se adaugă în compoziţie usturoiul zdrobit, pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust.
Se întinde aluatul în foaie foarte subţire, se taie forme rotunde sau pătrate, se pune câte o lingură din compoziţia de carne şi se pliază în două, lipind bine marginile, apoi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi. Se servesc calde, cu sos picant de roşii.
sursa foto: Fotolia