Portofele din piept de curcan
Fripturile de porc, de vită sau de pasăre fac deliciul meselor luate împreună cu prietenii la iarbă verde, într-o zi toridă de vară, pe malul unei ape curgătoare. Le poţi însoţi cu sosuri sau cu salate, totul depinde de răbdarea şi de imaginaţia ta. Pentru acest weekend îţi propunem portofele din piept de curcan.
Ingrediente
1 kg piept de curcan dezosat cimbru oregano piper, sare
Pentru umplutură
3 roşii potrivite
cimbru
busuioc
400 g caşcaval
sare, piper
Pentru garnitură
3 dovlecei potriviţi
3 roşii mari
Pentru piure
4 cartofi potriviţi
100 ml lapte
2 linguri unt
sare
Preparare
Speli carnea, o tai şi o usuci pe şerveţele. Speli roşiile, le tai felii şi le rumeneşti la cuptor. Le laşi la răcit. Tai caşcavalul cubuleţe. Roşiile rumenite le amesteci cu sare, piper şi cimbru. Umpli pieptul cu amestecul de caşcaval şi de roşii (pui deoparte jumătate din cantitate).
Prinzi carnea cu scobitori, presari cu cimbru, oregano, piper şi pui pe grătar. Rumeneşti portofelele de carne, pe o parte şi pe alta. Când sunt gata, le sărezi, le pui într-un castron şi le acoperi. Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cubuleţe şi îi fierbi.
Când sunt gata, îi scurgi într-o sită, îi pasezi cu laptele, untul şi sarea. Pentru garnitură, cureţi şi speli dovleceii şi roşiile. Le tai felii şi le coci la grătar. Scoţi scobitorile şi aşezi portofelele cu caşcaval şi roşii pe un platou, alături de piure şi de garnitură.