Prăjitura bunicii

21 iulie 2014   Altele

Şi în ultimul număr al revistei noastre, Andrei Ţandără, bucătarul emisiunii „Click!Poftă bună“, cu care te întâlneşti în fiecare sâmbătă, la Prima TV, de la ora 11.30, îţi propune un desert cel puţin interesant - prajitura bunicii. Textura tare a bezelei se împleteşte armonios cu fineţea cremei de lapte, rezultând un desert foarte gustos.

Dificultate medie Preparare 120' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru blatul bezea

10 albuşuri

400 g zahăr

400 g nucă tăiată

Pentru crema de lapte

10 gălbenuşuri

1 l lapte

3 linguri zahăr

3 linguri făină

500 g unt frecat cu 2 linguri zahăr

Mod de preparare

Pentru blat baţi albuşurile spumă până când se topeşte zahărul, apoi încorporezi, în ploaie, nuca tăiată. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, torni bezeaua şi dai la cuptor până se umflă şi se întăreşte. Scoţi tava şi laşi la răcit.

Pentru crema de lapte combini gălbenuşurile cu laptele, zahărul, făina şi le pui pe foc. Amesteci tot timpul până se îngroaşă crema şi o laşi deoparte, la răcit.

Separat, freci bine 500 g de unt cu cele 2 linguri de zahăr. Amesteci până devin o spumă. Încorporezi crema de lapte rece în cea de unt şi o dai la rece.

Dacă vrei să serveşti prăjitura bunicii caldă pui, pe farfurii sau în boluri, din crema de lapte pestea ea aşezi în dezordine câteva bucăţele de bezea rupte, iar cremă şi, la final, bezea.

Sfatul bucătarului

Dacă ai răbdare lasă baltul de bezea să se răcească bine, apoi taie-l în două. Aşează pe un platou o felie de blat, peste ea întinde crema, apoi a doua felie de blat şi las-o până a doua zi.

foto: Dorin Constanda

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si nuca de cocos

Prajitura cu miere si gem

Prajitura cu miere si gem

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Salam de biscuiti cu nuci si stafide

Mai multe