Prăjitură Buturugă
Iată un desert delicios, cu multă ciocolată neagră şi cacao, perfect pentru pofticioşii care se dau în vânt după aceste ingrediente. Prepară şi tu prăjitura Buturugă şi îi vei impresiona pe cei dragi la mesele în familie.
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă 6 linguri făină 3 linguri ulei 6 linguri zahăr 1 praf de sare
Pentru cremă
300 g ciocolată neagră
500 ml frişcă lichidă
1 linguriţă esenţă de rom
2 linguri cacao
Mod de preparare
Pentru cremă, topeşti pe baie de aburi ciocolata (ruptă bucăţi) împreună cu frişca. Amesteci până se omogenizează, dai deoparte şi torni esenţa de rom. După ce crema s-a răcorit, o bagi în frigider.
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi adaugi făina. La final, încorporezi albuşurile, de jos în sus. Întinzi blatul într-o tavă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl rulezi şi-l laşi la răcorit.
Scoţi crema din frigider şi o mixezi. Derulezi blatul şi întinzi jumătate din cremă. Rulezi şi îmbraci blatul în crema rămasă. Tai un capăt din ruladă şi-l aşezi alături, pentru a obţine forma unei buturugi. Presari cacao.
Prăjitura „Buturuga“. Reţeta clasică