Prăjitură Buturugă

31 decembrie 2016   Altele

Iată un desert delicios, cu multă ciocolată neagră şi cacao, perfect pentru pofticioşii care se dau în vânt după aceste ingrediente. Prepară şi tu prăjitura Buturugă şi îi vei impresiona pe cei dragi la mesele în familie.

Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 6 linguri făină 3 linguri ulei 6 linguri zahăr 1 praf de sare

Pentru cremă

300 g ciocolată neagră

500 ml frişcă lichidă

1 linguriţă esenţă de rom

2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru cremă, topeşti pe baie de aburi ciocolata (ruptă bucăţi) împreună cu frişca. Amesteci până se omogenizează, dai deoparte şi torni esenţa de rom. După ce crema s-a răcorit, o bagi în frigider.

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Freci gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi adaugi făina. La final, încorporezi albuşurile, de jos în sus. Întinzi blatul într-o tavă tapetată şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl rulezi şi-l laşi la răcorit.

Scoţi crema din frigider şi o mixezi. Derulezi blatul şi întinzi jumătate din cremă. Rulezi şi îmbraci blatul în crema rămasă. Tai un capăt din ruladă şi-l aşezi alături, pentru a obţine forma unei buturugi. Presari cacao.

Prăjitură „Buturuga“ cu cacao

Prăjitură „Buturuga“ cu cacao

Prăjitura „Buturuga“. Reţeta clasică

Prăjitura „Buturuga“. Reţeta clasică

Tort Buturuga

Tort Buturuga

Mai multe