Prăjitură „Cabana“ cu banane

21 aprilie 2016   Altele

Ne-am obişnuit să le mâncăm mai mult iarna, deşi bananele nu sunt nici pe departe, prin execelenţă, fructe ale acestui anotimp. Pentru sportivi sau cei care depun mult efort este un fruct care asigură cantitatea necesară de energie. În deserturi, ca şi în această prăjitură „Cabana“ cu banane, fructele capătă un gust apetisant şi o aromă deosebită.

Prăjitură „Cabana“ cu banane - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 4-5 ouă 150 g zahăr 8 linguri apă încălzită 2 linguri ulei coaja răzuită de la o lămâie 1 linguriţă zahăr vanilat sare 1 vârf cuţit praf de copt 180 g făină

800 g brânză de vaci

3-4 linguri unt la temperatura camerei

1 ceaşcă frişcă

1 lingură cacao

2 linguri zahăr pudră

1 linguriţă rom

1 plic zahăr vanilat

2 banane

2 -3 linguri cacao

Prăjitură „Cabana“ cu banane - Mod de preparare

Baţi gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează volumul. Apoi torni, treptat, apa încălzită. Mixezi albuşurile cu un vârf de cuţit de sare, până obţii o spumă tare, apoi încorporezi în compoziţia de gălbenuşuri şi torni treptat uleiul. În cele din urmă, adaugi făina cernută, amestecată iniţial cu zahărul vanilat, praful de copt şi coaja de lămâie.

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă cu foaie de copt şi torni blatul obţinut pe care îl laşi la copt până trece testul scobitorii. Îl scoţi, îl dai deoparte şi după ce s-a răcorit puţin îl tai, pe lung, în trei bucăţi egale.

Pentru umplutură, pregăteşti crema. Amesteci brânza de vaci cu untul moale, zahărul şi cacaua cernută. Baţi frişca şi amesteci cu rom şi zahăr vanilat şi le încorporezi în compoziţia de brânză.

Descojeşti bananele. Aşezi pe una din bucăţile de aluat, baza, un strat subţire de cremă de brânză. Apoi aşezi bananele, una în lungimea celeilalte şi le îmbraci cu crema de cacao. Păstrezi puţin din cremă pentru a îmbrăca la exterior foile. Aşezi celelalte două foi de aluat copt, pe lateral, pe lângă cremă şi presezi obţinând astfel o formă de „cabană“, triunghiulară. Întinzi crema rămasă pe deasupra şi presari cu cacao din abundenţă. Laşi la frigider câteva ore, înainte de a o servi.

foto: profimedia

Mai multe