Prăjitură cu alune şi stafide
Uimeşte-şi musafirii cu acest delicios desert de prăjitură cu alune şi stafide, care te va uimi când vei constata cât de uşor de preparat este.
Ingrediente
4 ouă 140 g zahăr 200 g unt 130 g făină 2 linguriţe praf de copt 8 linguri lapte 130 g stafide 130 g alune rase 150 g gem sau dulceata de prune 2 linguri alune tocate unt pentru uns formele pesmet pentru tapetat formele
Mod de preparare
Se mixează untul moale cu jumătate din zahăr şi cu gălbenuşurile. Separat, se bat albuşurile spumă tare cu restul de zahăr.
Se adaugă laptele şi făina cernută cu praful de copt peste amestecul de gălbenuş şi se omogenizează.
La final, se încorporează în amestecul de gălbenuş albuşurile bătute spumă, stafidele şi alunele rase, amestecându-se uşor.
Se ung şase forme ramekin mai mici cu unt şi se tapetează cu pesmet. Se împarte în ele 1/3 din compoziţie.
Se aşază formele pe o tavă, se împarte gemul de prune peste aluatul din forme şi se acoperă cu aluatul rămas.
Se introduce prăjitură cu alune şi stafide în cuptorul preîncălzit la 200 de grade celsius pentru 30 de minute. Se lasă prăjitura cu alune şi stafide să se răcească în forme, se decorează cu alunele tocate şi se servesc.
sursa foto: Profimedia
Citiţi şi :