Prăjitură cu banane
Banana face parte din acea categorie de fructe care pot fi mâncate în orice anotimp. Motiv pentru care, iată o delicioasă reţetă de prăjitură cu banane.
Ingrediente
50 g unt 1 ou 150 g zahăr 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g făină 1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă
1 borcan gem
Pentru decor
4 banane
Pentru glazură
200 g ciocolată menaj
150 g unt
Mod de preparare
Se înmoaie untul, se adaugă laptele, zahărul, mierea şi oul şi se amestecă bine. Se pune la foc mic, amestecând încontinuu, timp de 10 minute, până se obţine o spumă. Nu se fierbe! Se lasă la răcit
Se face un aluat din făina cernută, praful de copt şi amestecul cu miere. Se împarte în două, se înveleşte în folie de aluminiu şi se dă la rece 2 ore. Se întind două foi care se coc în cuptorul încins.
Glazura: se topeşte untul la abur, se adaugă ciocolata şi se amestecă bine. Se lasă puţin să se răcească.
Foile se taie pe jumătate, se ung cu gem şi se aşază una peste alta. Deasupra se pun jumătăţi de banană, peste care se toarnă glazura de ciocolată. Aceasta prăjitură cu banane se pune la frigider 3 ore şi se taie cu cuţitul fierbinte.
Prajitura Regina Maria cu nuca
Prajitura Regina Maria cu nuca
sursa foto: Image Food