Prăjitură cu bezea
Deşi poate părea cam pretenţioasă, nu e foarte greu de făcut şi indicată dacă nu ai terminat încă borcanele cu magiun.
De ce ai nevoie ca să faci prăjitură cu bezea:
170 g făină 2 ouă 120 ml suc de mandarine 120 g zahăr 120 g unt 10 g praf de copt 200 g magiun de prune Pentru bezea 4 albuşuri 250 g zahăr Pentru decor zahăr pudră, după gust
Cum prepari prăjitură cu bezea:
Mixezi zahărul cu ouăle şi cu untul moale. Adaugi sucul de mandarine şi continui să mixezi până se omogenizează. Pui făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o tavă tapetată. Adaugi magiunul şi pui restul de aluat. Coci prăjitura 40 de minute, la 180 °C.
Separat, pregăteşti bezeaua. Baţi albuşurile cu zahărul până devin spumă. Pui cu lingura bezeaua peste prăjitură şi o mai laşi la cuptor până se întăreşte. O serveşti decorată cu zahăr pudră.